funcform.se - Information om Funcform    Formgivning    Funktionell form    Funktionell butiksinredning

Mer om butiksinredning

Mer om form

Finns det risker med att sälja bolag för snabbavveckling?

Formgivare är tyvärr inte undantagna vad det gäller att det kan vara tufft i branschen. Är du duktig, har timing och lite tur så kan det gå väldigt bra och du kan driva ett lönsamt och trevligt företag. Kanske är det till och med så att någon vill köpa ditt bolag. Men ibland går det inte som man tänker och det egna företaget måste läggas ned och då kan det vara smidigt att sälja det som är kvar för att snabbt avveckla det utan att behöva tänka mer på det. Precis som med allt annat här i livet så finns det risker med att sälja bolag för snabbavveckling. Bara det att något går snabbt är anledning nog till att fundera på om detta kommer att bli rätt. När man väljer snabbavvecklingen så måste man vara väl insatt i vad detta innebär. Det är också därför som det är så viktigt att vända sig till ett bolag som ger tjänsten på ett tryggt och säkert sätt.

 

Viktigt att sälja bolag på lagligt sätt

Tyvärr så har det förekommit skandaler där företag har lurats och sålt lagerbolag samt avvecklat med metoder som inte kan anses vara lagliga. Om man använder den här typen av tjänst så tar man en risk då man själv till sist kommer att stå som ansvarig för skatter som inte betalas in och liknande.

Men om man väljer snabbavveckling från ett företag som jobbar på ett seriöst sätt så ska det inte innebära några risker. Det finns tydliga tecken som skvallrar om att man har med ett seriöst företag att göra. Ett sådant är att det ställs krav om bokföring och uppgifter som du måste bifoga vid försäljningen. Det här görs för att avvecklingen ska kunna skötas på rätt sätt så att du inte vid senare tillfälle får en påringning av Skatteverket.© funcform.se